Saturday, August 31, 2013

Mini

Mini, etätehtävä ja blogi

Viimeviikko sujui ns. kevyesti kun alkuviikon pääsin "laatoittamaan" vessaa kahdeksi päiväksi. Keskiviikko vietettiin uuden mini pickup -projektin parissa  ja loppuviikko olikin etätehtävää ja opettajien koulutusta.
En tosin sitten ollut paikalla tätä aloittaessa
ja työpanostukseni oli pieni, mutta pitää tämä nyt mainita-

Etätehtäväksi saimme etsiä kodista korroosion, siis ruostevauriosta kärsivän esineen tai asian, jonka korjausta saamme mietiskellä teoreettisella tasolla, so bare with me:
Ainut ruosteesta kärsivä asia asunnossamme näyttää olevan parvekkeen kaide (Kuvaa kun saadaan otettua)

Kaiteen alunen kaipaisi enemmän huomiota
Kaiteen pinnoitteet ovat pettäneet ilmeisesti sateiden, pakkasen ja iän vaurioittamina.
Korroosio ei ole leivinnyt suurilta alueilta kaiteen pintaan ja ruostumiseen ja lukemani mukaan, näin lievissä tapauksissa parvekkeiden pinnat vain pestäisiin ja vanhan pinnoitteen päälle maalatisiin uusi maali kerros.
Mitä itse kuitenkin tekisin tälle yhdelle ainoalle parvekkeelle olisi kaiteen maalipintojen ja ruosteesiintymien hiominen mekaanisesti ja käsin (parhaiten kaiken ruosteen saisi pois hiekkapuhaltamalla tai viimeistemällä kemiallisesti hapoilla, mutten siihen asti menisi).
Tarkkana pohjustuksena vielä kittaisin koroosion aiheuttamat mahdolliset syvänteet ja paikkaisin mahdolliset reiät.
Lopulta poistaisin kaiteeseen jääneet epäpuhtaudet tinnerillä ja maalaisin kaiteen ruosteenestolla maustetulla pohjamaalilla ja lopuksi maalaus alkuperäisellä värillä eli valkoisella.
Vielä viimeisenä pitäisi välttää rautalangan käyttöä verkon kaiteeseen kiinnittämiseen ja löytää samaan syssyyn parempi verkko estämään kissojen pakoyrityksiä.
Tiedän mitä yrität!

Viimeisenä huomautus blogin taustasta:
Tahdoin saada jotain omaa, persoonallista ja jotain perus ruiskumaalaukseen liittyvää taustaksi, kun tuo edellinen tausta näytti olevan vähintään jokatoisella käytössä.
Joten tässäpä tämä! Liekkejä! Wiii.
Meni about 20min ja taisin liioitella niin liekkien kuin jäänkin suhteen. Käykööt nyt toistaiseksi. Erotunpahan edes vähän muiden blogeista.
Swoosh!

No comments:

Post a Comment