Monday, November 11, 2013

Ruiskun pesu


Olen edelleen muista jäljessä, mutta ei se mitään. Perässä tullaan, vaikkakin viellä hitaasti.
Sain kyllä jotain vihdoin tehtyä koulunpuolella, ja laitanpa nyt kaikki omiin päivityksiinsä selkeyden ylläpitämiseksi (ja bloggerilla on muutenkin jotain ongelmia kuvia kohtaan ja jo 3 kuvaa tuntuu sekoittavan koko sivun.)

Pesemäni ruisku on DevilBiss GTi pro

Ruiskun puhdistus aloitetaan etsimällä kaikki mahdollinen puhdistusvälineet (esim. ylemmässä kuvassa näkyvä harja), ottamalla paperirulla lähelle ja etsimällä ämpäri, jossa on vähän thinneriä pohjalla tai täyttämällä tyhjän ämpärin pohja tinnerllä.
Suojavarusteina on hyvä olla kumihanskat (huom. kankaiset eivät auta mitään, sillä tarkoitus on suojautua kemikaaleilta, eikä alistaa paljasta ihoa sille koko puhdistuksen ajaksi. Myöskään ohuet kumiset eivät auta mitään, sillä tinneri kuluttaa ne nopeasti puhki.)
Näitä meidät pistetään kyllä käyttämään.
Kasvoille myös laitetaan Aktiivihiili hengityssuojain ja silmille mielellään lasit roiskeilta suojaamaan, joita tulee ruiskua harjaillessa.

Kun suojaimet ovat kunnossa ja pöytä valmis putsaamiseen, tyhjennetään ruiskusta ylimääräiset maalit mielellään kaikkialle muualle kuin viemäriin. Ruisku huuhdellaan vielä heiluttelemalla sitä tinnerin täytteisessä (= 1/5 täytetyssä lähinnä) ämpärissä.


Kun ruisku on tyhjennetty ylimääräisestä maalista, voidaan se purkaa.
Purkutapoja on kaksi: ylläpito- ja perusteellinenhuolto (huom: ei ollut opettajilta otettu nimitys, joten en tiedä kannattaako käyttää teidän käyttää, jos joudutte muiden tapaan etsimään tästä tietoa muiden blogeista.)

Ylläpitohuoltoa ruiskusta irrotetaan Hajoitusilma suutin, sekä Neula.
Perusteellisessa huollossa ruiskusta irrotetaan suuttimen ja neulan lisäksi myös Ainesuutin ja sen paikalla takana oleva osa. (Tämä tarvitsee tehdä siis vain silloin, jos epäillään että ruiskuun on jäänyt edelliseltä maalaukerraltakin vielä maalia. Tai jos muutenvaan tahdotaan ottaa kaikki pska pois.)

Kyseisen ruiskun Ainesuutinta ei muuten saa(/saisi) avata maalivarastosta monin kappalein löytyvällä työkalulla, sillä se kuluttaa ainesuuttimen kulmat ja siitä tulee pyöreä (En saanut edes pihdeillä auki).
Ruiskusta puretut osat laitetaan likoamaan tinneriin ja ruisku itse pudistetaan sisältä harjoja ja tinneriä käyttäen.
Ruiskuakin voi/saa/pitää dippailla tinneriin sillointällöin.
Jokainen osa puhdistetaan huolellisesti ja hyvä muistisääntö omilta ruiskukursseilta tullut "Ruisku on sitten puhdas, kun siitä ei voi enää nähdä mitä maalia siinä on viimeksi käytetty." (Taitaa kyllä parhaiten sopia kynäruiskuihin?)
Varsinkin Hajotusilma suuttimeen kannattaa kiinnittää eniten huomiota ja sen pienet reiät kannattaa tarkistaa huolella, sillä jälki ei ole tasaista jos yksikin niistä on vähän tukossa.

Kun kaikki osat ovat puhtaita, kootaan ruisku vastakkaisessa järjestyksessä kuin se purettiinkin ja ruisku puhdistetaan vielä ulkoa tinnerillä ja esim. paperilla.
Ruiskun puhtaus tarkistetaan vielä kaatamalla puhdasta tinneriä ruiskun läpi. Jos tinneri värjäytyy vielä, on syytä purkaa ruisku ja aloittaa koko prosessi alusta.

*Anime spurkle*
Kun tinneri pysyy kirkkaana on ruisku puhdas.

Siinnähän se.

No comments:

Post a Comment